Hoe kan je optimaal genieten van een geurkaars?

Gepubliceerd op 1 juni 2022 om 16:25

Vind je het fijn om het thuis wat gezelliger te maken met kaarsen? Ik vind het alvast top!

Het voordeel van geurkaarsen is dat je huis er ook nog een lekker geurtje van krijgt, win-win dus! Hoe kan je optimaal van een geurkaars genieten? Dat lees je hieronder...

Hoe kan je optimaal genieten van een geurkaars?

 

Je hebt waarschijnlijk wel al gezien dat bepaalde geurkaarsen, afhankelijk van het merk, behoorlijk prijzig kunnen zijn. Alles hangt natuurlijk af van de kwaliteit.

De kans is groot dat een goedkopere kaars hoofdzakelijk zal bestaan uit paraffine, wat minder goed is voor de gezondheid. Een duurdere kaars zal als hoofdbestanddeel hoogstwaarschijnlijk een natuurlijke was bevatten, waardoor je kaars uiteindelijk ook langer zal meegaan.

Bovendien zijn de toegevoegde geuroliën vaak van een betere kwaliteit, waardoor de geur langer zal blijven hangen.

Om optimaal te kunnen genieten van geurkaarsen zijn er hieronder enkele tips te vinden.

 

  • Laat een nieuwe kaars de eerste maal minstens 1,5 à 2 uur branden of totdat de bovenste laag volledig is gesmolten. Zo ontstaat er een mooie waspool. Om tunneling (= wanneer er een put ontstaat rond de lont) te voorkomen kan je laag per laag smelten.

 

  • Na een eerste branding hou je de lont best zo kort mogelijk (0,5 cm). Dit zorgt voor een kleinere vlam, waardoor je kaars trager zal smelten en verdampen (=meer branduren!). Een kleine vlam zorgt ook voor minder rookontwikkeling en roetvorming (bij kaarsen op basis van sojawas is dit sowieso al miniem). De lont dient ook best in het midden gehouden te worden. Wanneer je ziet dat de ene kant wat sneller verdampt kan je het lontje (na het uitdoven uiteraard) terug wat naar het midden brengen.

 

  • Het is aan te raden om en geurkaars niet langer dan 4 uur te laten branden, de gesmolten was blijft sowieso na uitdoven nog een tijdje lekker geuren. Wanneer een kaars te lang brandt, wordt de lont langer en zal de vlam groter worden en de was sneller doen verdampen.

 

  • Een kaars plaats je best altijd op een tochtvrije plaats want hij zal sneller opbranden wanneer vlam te veel wakkert.

 

  • Een geurkaars brand je best nooit volledig op, dit om de onderkant van het glas te beschermen van de hitte. Wanneer de kaars bijna is opgebrand,  is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de kaars niet beweegt na het uitdoven. De gesmolten was kan er namelijk voor zorgen dat de lont verschuift en tegen het glas terecht komt

 

Wanneer je al deze tips toepast zal de levensduur van je kaarsen zeker verlengen!

 

Veel plezier met je geurkaars!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.